Stats
Welkom

Familie Jansen

Gebeurtenissen

Gastenboek

Fotoalbum

Weblog
    2014
    2012
    2011
    2010
    2009
    2008
    2007
    2006

Weblog 2012

Zaterdag 29 september 2012

Toen we thuis kwamen van het vliegveld zijn we eigenlijk meteen het bed in gedoken om toch nog iets van een nachtje te kunnen maken. Het duurde even voordat we sliepen, maar toen om 13:00u de wekker weer ging hadden we allebei toch nog een paar uur slaap gehad.

Vervolgens wilden we de eerste was starten, maar bleek de wasmachine het niet meer te doen. Gelukkig is morgen de mediamarkt gewoon open, dus kunnen we dat tot morgen bewaren.

We zijn dus eerst maar in de auto gestapt richting de ouders van Sandra, om daar de gekochte vingerhoedjes voor de moeder van Sandra even af te geven.

Vervolgens zijn we doorgereden naar de zus van Sandra, om ratje Igor op te halen die tijdens onze vakantie ziek was geworden. OMdat ie twee keer per dag antibiotica moet hebben was het handiger voor haar om hem even mee te nemen naar huis en moesten wij hem dus even weer op halen.

Al met al een vermoeiend eerste dagje zo na de vakantie, maar daardoor zit je wel weer vrij snel in het juiste ritme. Nu morgen nog even een wasmachine regelen, en het dagelijkse leven kan weer beginnen :-)
Vrijdag 28 september 2012

Vandaag is helaas onze terugreis naar Nederland begonnen.

Na het ontbijt hebben we onze koffers ingepakt. Weegschaal in de aanslag en net zo lang vouwen, proppen, koffers wisselen, etc. totdat beide koffers beneden de 24 kilo zaten :-)

Vervolgens zijn we maar richting het vliegveld gereden, ondanks dat we behoorlijk aan de vroege kant waren. Maar ja, beter te vroeg dan te laat.

We hebben ons een aantal uren op het vliegveld moeten vermaken voordat we uiteindelijk precies op tijd het vliegtuig in konden.

Vanwege spitsuur op de vertrekbaan duurde het nog even voordat we uiteindelijk de lucht in gingen, maar gelukkig had dit geen effect op de eindtijd en kwamen we zaterdagmorgen keurig om 6.00u 's ochtends aan in Nederland.
Donderdag 27 september 2012

We wilden nog een keertje hardlopen in Central Park, dus na het ontbijt hesen we ons in onze sportkleding en zijn we in de metro gestapt.

We hebben allebei een lekker rondje gerend en dit keer hadden we elkaar gelukkig ook sneller weer terug gevonden. Dus konden we weer terug naar het hotel om ons op te frissen.Nadat we beiden onder de douche waren doorgelopen zijn we weer terug richting Central Park gegaan, nu om bij de Apple Store te informeren naar de iPhone. Bij de deur stond echter al een bord dat ze er helemaal doorheen waren, dus hebben we maar niet verder geinformeerd.

We zijn dus vervolgens richting Time Square gelopen omdat we kaartjes wilden regelen voor een musical, Jersey Boys leek ons wel wat.Bij het theater aangekomen bleken de kaartjes echter 127 dollar per stuk te kosten, en dat vonden we toch iets te veel van het goede. We wilden tenslotte beiden ook nog een nieuwe telefoon :-)

Dus zijn we maar weer weggegaan, en hebben we een Subway opgezocht om even een broodje te eten. Daarna zijn we weer gaan lopen, nu richting Union Square.

Toen we daar waren aangekomen en wat hadden rondgekeken hadden we het eigenlijk wel een beetje gehad (met het hardlopen erbij hadden we er wel al weer zo'n 20 km opzitten) en besloten we dus maar de metro terug te pakken, om op Time Square nog even wat te eten bij de Applebees.

Toen ook dat was gelukt zijn we terug gegaan naar het hotel, waar we hebben ingecheckt voor de terugreis en verder niet veel bijzonders meer hebben gedaan.

Morgen dus de reis terug, en dan zit de vakantie er al weer op :-(
Woensdag 26 september 2012

We zijn vanmorgen eerst naar Bethel gereden, waar het Woodstock festival in 1969 heefg plaatsgevonden.

Helaas bleek dat alles op maandag t/m woensdag gesloten is daar, dus veel verder dan alleen even de plaque en het oude festival terrein op afstand bekijken kwamen we niet. Het regende overigens wel flink op dat moment, dus heel erg was het ook weer niet dat we niet even konden rondlopen.We zijn dus maar snel weer in de auto gestapt. We werden bij het wegrijden nog even aangekeken door een hert dat bij een splitsing waar wij linksaf moesten lekker in de berm stond te eten.

Nadat ie ons de kans had gegeven even wat foto's te maken liep ie langzaam de berm weer in, en konden wij wegrijden :-)We hebben even een Subway opgezocht om wat te eten en zijn toen richting ons laatste hotel in New York gereden. Na de gebruikelijke verkeershektiek kwamen we rond 16:00u aan bij het hotel en konden we op zoek naar de metro om richting Manhattan te gaan.We zijn uitgestapt bij Central Station om daar even een kijkje te nemen. Tevens wilden we ook bij de Apple Store daar nog even informeren naar de iPhone 5 maar kregen hier hetzelfde verhaal te horen als bij de rest van de Apple Stores waar we al waren geweest.

Daarna zijn we richting Time Square gelopen, hebben wat gegeten bij het Hardrock Cafe, het theater opgezocht waar we morgen nog naar een musical willen en nog wat rondgeneusd in de winkeltjes.

Daarna moe terug naar het hotel, om ons mentaal voor te bereiden dat morgen de laatste volledige vakantie dag is :-(
Dinsdag 25 september 2012

Vandaag was een lekker relaxed dagje. We zijn langzamerhand aan het afbouwen, aangezien we vrijdag weer terugvliegen naar Nederland :-(

We hadden een hotel geprikt ergens halverwege de weg naar New York, en zijn er vandaag op ons gemakje naar toe gereden.We zijn eerst een heel stuk langs het bos gereden, voor een laatste blik op de mooi verkleurende blaadjes.

Vervolgens zijn we naar Albany gereden voor ons laatste State Capitol Building van deze vakantie, die van de staat New York. Echter zijn we eerst nog even bij de Apple Store langsgereden, voor het geval ze de iPhone 5 op voorraad hadden. Dit bleek helaas niet het geval te zijn.Dus hebben we er nog even een broodje gegeten en zijn toen naar het State Capitol Building gereden. We hebben er wat rondgelopen, wat foto's gemaakt en zijn toen doorgereden naar ons hotel.

We hebben nadat we hadden ingecheckt wat gegeten bij een Steak House in de buurt en hebben vervolgens lekker de hele avond tv gegekeken op de hotelkamer.


Maandag 24 september 2012

Omdat we gisteren met het hardlopen de verkeerde kant op zijn gelopen, hebben we niet bij het meertje gelopen waar we initieel wilden lopen.

Vandaar dat we vandaag besloten daar eerst nog maar even een kijkje te nemen, om te kijken wat we hadden gemist.Nadat we waren uitgekeken zijn we nog even doorgereden naar een ander meertje verderop, waar je uitzicht had op een stuk berg, waar vroeger "The Old Man of the Mountain" heeft gezeten. Dit stuk rots (dat op een oude man leek) is ooit afgebroken door weersomstandigheden, en om nu de mensen toch nog te kunnen laten zien hoe dat er uitzag hebben ze profielen op een paal geplaatst, die je tegen de berg kunt bekijken, waardoor je de vroegere rots weer terugziet, soort van ;-)Nadat we ook daar waren uitgekeken zijn we weer een afslag aan de snelweg verder gereden, hier was de Flume Gorge, een wandeling heuvelopwaarts langs een rivier die uiteindelijk uitkomt bij een aantal watervallen.

Aangezien wij er wel van houden heuveltjes op te klauteren (we lijken deze vakantie niet anders te doen) stond dit zeker op onze todo lijst en hebben we er lekker op los geklauterd ;-)Het was een mooie omgeving en het was de hike meer dan waard. Al met al hebben we er een uurtje of twee rondgelopen en zaten we rond 13:00u weer in de auto, ditmaal om even een groter stukje verder te rijden.

Onderweg kregen we nog een flinke hagelbui over de auto heen (zit je dan in je korte broek) maar die was gelukkig na een paar minuten ook weer voorbij, en daarna werd het weer lekker zonnig.En wel naar Montpelier, waar het Capitol State Building van de staat Vermont staat. Zoals inmiddels vast wel bekend bezoeken we alle State Capitol buidlings even, dus zo ook deze.

We hebben snel wat kiekjes gemaakt, het was er namelijk best wel fris in onze korte broeken, en daarna zijn we doorgereden naar de Ben & Jerry's fabriek in Waterburry.

Deze lag toch op onze route naar het volgende hotel, en het leek ons wel leuk eens een kijkje in de fabriek te nemen.De tour duurde een half uurtje, zo heel groot is de fabriek niet :-), en na afloop mochten we ook nog het ijs van de dag proeven. De smaak van vandaag was Americone Dream, erg jummy, met chocola en caramel, en stukjes wafel erin.

Na de tour zijn we meteen weer in de auto gestapt, het was nog anderhalf uur rijden naar het hotel. Gelukkig konden we in het hotel zelf wat eten en hoefden we dus niet op zoek naar een restaurant.

Nadat we het eten hadden laten zakken zijn we nog even de fitness ruimte van het hotel ingedoken en hebben we nog even 20 minuten op de crosstrainer gestaan en hebben we wat aan de gewichten gesjord.

Toen vonden we het wel welletjes en zijn we terug naar de kamer gegaan om de plannen voor morgen in elkaar te zetten.
Zondag 23 september 2012

Gelukkig was het weer vandaag weer geweldig, en besloten we eerst naar de Thorncrag Bird Sanctuary te gaan om daar een stukje te hiken, in de hoop misschien nog wat bijzondere vogeltjes te zien.

Vogeltjes hebben we echter niet echt gezien, maar wel een hoop andere beestjes. Allereest kwamen we bij een poeltje met hierin hele grote kikkervisjes. Ook wemelde het er van de kikkers.Niet veel later zagen we een kousenband slang midden op het pad liggen, lekker in het zonnetje. Dit was de eerste keer dat we een slang in het wild zagen. Weliswaar geen grote of bijzondere, maar dat maakt het niet minder leuk :-)

Verder hebben we nog een hoop eekhoorns gezien, maar die wilden zich vandaag niet laten fotograferen helaas. Maar ach, daar hebben we er toch al genoeg van :-)Nadat we er 4 km heuvelklimmen in het park op hadden zitten waren we terug bij de auto en zijn we door White Mountain Forest heen naar het hotel gereden. Wat we hadden gehoopt was ook gebeurd, de blaadjes aan de bomen waren een stuk roder en meer oranje geworden, erg mooi om te zien.

We waren uiteindelijk lekker op tijd bij het hotel, dus nadat we onze spullen hadden gedropt zijn we gaan hardlopen op een fietspad dat niet ver vandaag bij het hotel lag.

Het hardlopen ging lekker, maar het was wel heuvelachtig. Dus we voelden beiden na afloop onze spieren wel :-)

Toen we terugreden naar het hotel namen we een afslag te vroeg op de snelweg, en hadden we nog het geluk dat we een aantal wilde kalkoenen zagen lopen. Terwijl Marcel de auto keerde heeft Sandra hier nog snel een foto van gemaakt.Nadat we ons hadden opgefrist zijn we wederom bij een Applebees (gezonde maaltijdkeuzes) wat gaan eten en daarna hebben we weer de plannen voor morgen in elkaar gezet.


Zaterdag 22 september 2012

Toen we vanmorgen ons hotel verlieten, regende het. En het zag er naar uit dat dat zo zou blijven.

Nu hadden we toch niet echt plannen voor vandaag, we wilden alleen weer langzaam richting White Mountain Forest om te kijken hoe de Indian Summer verschijnselen daar vorderden ;-)

Dus besloten we vandaag maar een dagje iPhone 5 jagen te gaan doen en reden we naar de eerste Best Buy die we richting het zuiden konden vinden.

Dit bleek in Bangor te zijn, dus reden we daar maar weer naar toe. Bij de Best Buy kregen we te horen dat alleen de Apple Store simlock vrije iPhones zonder abonnement verkoopt. De dichtsbijzijnde Apple Store bleek in Portland te zijn, dus zijn we ook daar nog maar naar toe gereden, nadat we bij Target nog even wat nieuwe spijkerbroeken voor Sandra en boxershorts voor Mars hadden ingeslagen ;-)

Zoals eigenlijk wel verwacht waren er momenteel geen iPhones op voorraad, maar er werd wel bevestigd dat ze inderdaad simlockvrije iPhones verkopen, dus wisten we in ieder geval dat het geen kwaad kon zo af en toe eens een Apple Store binnen te lopen om te informeren, voor het geval ze toch net op voorraad zijn ;-)

Na ons bezoek aan Portland zijn we naar ons hotel in Lewiston gereden. We wilden daar eigenlijk nog een rondje hardlopen, maar we konden zo snel geen leuk plekje vinden en omdat het al begon te schemeren besloten we dat maar tot morgen uit te stellen.

We hebben nog een hapje gegeten bij Applebees en zijn vervolgens naar het hotel gegaan om de koffer opnieuw in te richten zodat alles wat we tot nu toe hebben gekocht er nog steeds in past ;-)

Verder hebben we een hotel voor morgen uitgezocht, hierbij goed kijkend naar een leuk plekje om te hardlopen, zodat we morgen niet weer hoeven te zoeken ;-)
Vrijdag 21 september 2012

Vandaag was de laatste dag dat we richting het noorden zouden rijden, we wilden kijken of we nog iets meer van het Indian Summer effect konden meekrijgen, en daarvoor wilden we naar Baxtor State Park.

Maar voordat we daar naar toe zouden gaan, zijn we eerst richting Bangor gereden, waar we het huis van Stephen King even wilden bekijken.

Het huis was snel gevonden en we hebben een aantal foto's van het huis en het hek eromheen gemaakt. We werden er door een voorbijganger op gewezen dat meneer King ook het huis ernaast recent gekocht had, voor het luttele bedrag van 6 miljoen dollar. Ach, wat moet je anders met je geld ;-)Nadat we alles op de gevoelige plaat hadden vastgelegd zijn we richting ons volgende hotel gereden. Dit hadden we vrij snel gevonden, dus we zijn daarna meteen doorgereden naar Baxtor State Park.

Hier wisten ze ons in het visitor center te vertellen dat er een kleine trail liep richting een meer waar regelmatig elanden werden gezien, dus we besloten daar maar naar toe te gaan, in de hoop inderdaad een eland te zien.

We bleken geluk te hebben, en meteen bij het eerste viewing point was het al raak. Vanuit de struiken kwam een eland aangelopen, die langzaamaan steeds dichterbij kwam, zodat we mooie foto's konden maken.

Toen de afstand minder dan 5 meter werd besloten we maar langzaamaan weg te lopen, en het dier weer met rust te laten.

We hebben nog wat verder rondgekeken en zijn op de terugweg nog even weer bij de eland gaan kijken. Die was inmiddels het water ingelopen en stond lekker van de plankton op de bodem te eten.

Toen we ook daar onze foto's van hadden gemaakt zijn we vertrokken en hebben we in een restaurant vlak bij het hotel nog wat gegeten.

Daarna terug naar het hotel, om de eerste plannen voor de terugweg naar het zuiden te maken.
Donderdag 20 september 2012

Voor vandaag stond het bekijken van Acadia National Park op de planning. Het weer was vanaf het moment dat we opstonden fantastisch, dus dat kwam goed uit.

De ingang van het park was vlak bij het hotel, dus we waren al snel na het ontbijt op plek van bestemming. Onze eerste stop was Sandy Beach, want Mars had gelezen dat er daar een trail liep wat niet al te moeilijk was en ook niet te lang, dus die wilden we gaan lopen.

De trail begon inderdaad niet al te lastig. We moesten een trappetje opklauteren, maar vanaf daar was het een redelijk goed begaanbaar bospaadje.

Bij de eerste plek met uitzicht op zee begon het echte klauterwerk. We hopten van steen naar steen voor de mooiste plaatjes :-)Vanaf dat moment leek de trail steeds uitdagender te worden liep het bospaadje steeds vaker over in stukken rots waarin je van rotsblok naar rotsblok moest klauteren. Nog steeds erg leuk om te doen, maar echt makkelijk vonden we de trail op dat moment niet meer echt.

Uiteindelijk hadden we 4,5 km op de teller staan toen we terugwaren bij de auto, en dat was toch beduidend meer dan de 2,4 km die de trail zou moeten zijn. Maar goed, het was erg de moeite waard en we hebben onze workout voor vandaag weer gehad ;-)Vanaf dat moment zijn we de rest van het park met de auto doorgegaan, en zijn we op de mooie plekjes uitgestapt om foto's te maken, of even kleine stukjes te lopen.

Toen we het hele park hadden rondgereden zijn we terug gegaan naar het hotel, blij dat we even konden uitrusten.

Rond 17:30u gingen de schoenen weer aan om naar het centrum van Bar Harbor te lopen, we moesten tenslotte nog wel even iets eten.

We hebben na het eten nog even wat in de winkeltjes gekeken en waren uiteindelijk rond 20:30u weer terug in het hotel, zodat we het vanavond lekker rustig aan kunnen doen ;-)
Woensdag 19 september 2012

Toen we vanmorgen opstonden was het weer nog niet al te mooi. Het was flink bewolkt, maar het was droog, dus we hoopten maar dat dat zo zou blijven en we zijn op pad gegaan.

We zijn als eerste naar Portland gereden, naar Portland Head Light, een vuurtoren die erg mooi scheen te zijn.Nou, dat klopte. Vooral de omgeving was erg mooi, het uitzicht op zee was echt fantastisch.

We hebben er een tijdje rondgelopen, en terwijl we er liepen werd het weer steeds beter. Tegen de tijd dat we de auto weer instapten was de lucht blauw en dat is de rest van de dag zo gebleven.

We zijn vervolgens naar Augusta gereden, naar het State Capitol Building van de staat Maine. Ook hier hebben we weer wat rondgelopen, blij dat we weer mooi weer hadden.Nadat we waren uitgekeken zijn we richting Bar Harbor gereden, onze eindbestemming van vandaag.

We hebben eerst het hotel opgezocht en zijn toen gaan hardlopen. Sandra is langs de zee gegaan, en Marcel is door het stadje zelf gelopen, waardoor we meteen wisten dat we daar voor het avondeten wel terecht konden.Nadat we beiden hadden gelopen hebben we ons dus snel opgefrist en zijn vervolgens weer terug gelopen naar het centrum, waar we eerst hebben gegeten, en vervolgens nog wat hebben rondgekeken.

Morgen zijn we ook nog in Bar Harbor, dus dan willen we wat vroeger in het stadje zijn, zodat het er nog iets levendiger aan toe gaat hopelijk, het was nu al redelijk uitgestorven :-)


Dinsdag 18 september 2012

Voor vandaag hadden ze regen voorspeld, maar toen we opstonden was het nog steeds droog.

Nadat we hadden uitgecheckt zijn we eerst naar Lost River gereden, in de hoop daar wat rond te kunnen kijken voordat het zou gaan beginnen te plensen.

Op zich is dat aardig gelukt, we hebben er een uurtje flink trappen gelopen en pas toen we bijna op het eind waren begon de regen te komen. Maar daar hebben we dus maar een paar sputters van meegekregen.

Vanaf Lost River zijn we in de auto gestapt richting Freeport, waar we ons volgende hotel hadden geboekt.

Een half uur voor het hotel zijn we nog gestopt bij Maine Wildlife Park, een park waar wilde dieren die gewond zijn geraakt, in beslag zijn genomen bij mensen die ze illegaal in huis hadden, etc. worden opgevangen.

Toen we hier aankwamen was het opnieuw weer even droog en hebben we opnieuw een uurtje kunnen rondkijken zonder noemenswaardig nat te worden.Tegen de tijd dat de regen weer begon zaten we weer lekker droog in de auto op weg naar het hotel.

We hebben een BBQ restaurant in de buurt opgezocht om wat te eten en zijn vervolgens nog even doorgereden naar de Walmart om wat boodschapjes te doen.

We waren lekker op tijd weer terug in het hotel, waar we de plannen voor morgen weer zijn gaan uitstippelen. Zoals het nu lijkt gaan we naar Bar Harbor.
Maandag 17 september 2012

Vanmorgen zijn we weer uit Boston vertrokken, verder richting het noorden.

We zijn eerst naar Concord gereden, waar het State Capitol Building van New Hampshire staat. Deze wilden we uiteraard even op de foto zetten :-)

We hebben er even rondgelopen en zijn toen weer in de auto gestapt, richting ons hotel in White Mountain Forest.

We waren lekker op tijd bij het hotel, dus hebben nadat we onze spullen op de kamer hadden gedropt onze wandelschoenen aangedaan en zijn het bos ingedoken.

Eerst hebben we nog even een broodje gegeten in een sandwich shop in de buurt, en daar zagen we een trail lopen die we maar zijn gevolgd.

Na de wandeling zijn we terug gegaan naar de hotelkamer om iets warmers aan te trekken voor we gingen eten, het koelt hier in het bos toch best wel snel af.

We hebben gegeten in een grill op loopafstand van het hotel, zodat we nog even van de frisse boslucht konden genieten, voordat we morgen weer verder trekken :-)
Zondag 16 september 2012

In Downtown Boston loopt de Freedom Trail, een pad van zo'n 2,5 mijl (4 km) langs alle historische bezienswaardigheden van de stad.

We vonden dit een leuke manier om de stad te bekijken en besloten de trail te gaan lopen vandaag.

Je begint bij een visitor center, en vervolgens hoef je alleen maar het pad met de rode steentjes te volgen, een beetje net als Dorothy, maar dan een andere kleur :-)

We hebben veel gezien, maar uiteindelijk veel meer gelopen dan die 4 km. Je loopt nog eens om een gebouwtje heen, loopt een kerkhofje op en neer, etc. En op het moment dat je je op het eindpunt bevindt heb je 11 km gelopen :-) En dan moet je ook nog weer terug!!

Gelukkig hebben we altijd een GPS bij ons, en hebben we voor de terugweg gewoon de kortste weg genomen.

Voordat we in de metro terug naar het hotel zijn gestapt zijn we nog even langs het originele Cheers cafe gelopen, de replica hadden we tijdens het volgen van de trail al gezien.

Om 17:30u waren we weer terug in het hotel en hebben we eerst onze voeten maar wat rust gegund. Vervolgens zijn we naar het Thaise restaurant gelopen waar we vrijdag ook al hadden gegeten, dit was ons erg goed bevallen

Na het eten waren we weer lekker op tijd in het hotel, zodat Sandra op haar gemak de weblog etc. kon bijwerken.

Morgen vertrekken we weer uit Boston en gaan we onze reis verder vervolgen. We hopen bij White Mountain Forest uit te komen, een (hopelijk) mooie bosrijke omgeving.


Zaterdag 15 september 2012

Toen we vanmorgen wakker werden, kwam de regen met bakken tegelijk naar beneden. We besloten dus maar rustig aan te doen, te gaan ontbijten, en hopen dat het daarna droog zou zijn.

Toen we klaar waren met ontbijten, was het inderdaad droog. We hebben dus maar onze hardloopkleding aangetrokken en zijn naar een reservoir gelopen, op 1 km afstand van het hotel.

Daar hebben we vervolgens rondom heen gelopen, waarna we weer terug zijn gegaan naar het hotel om ons op te frissen voor een bezoekje aan vrienden die we 's middags wilden bezoeken.

's Middags hebben we dus een relaxed middagje gehad, we hebben lekker bijgeklets en we hebben samen nog een rondje gelopen.

Tegen zessen zijn we samen nog wat gaan eten, daarna hebben we nog een bakkie gedaan en zijn we weer richting hotel gegaan.

Voor morgen staat de Freedom Trail in Boston op ons programma, lekker een dagje wandelen.


Vrijdag 14 september 2012

Na het ontbijt zijn we vandaag lopend naar de haven van Plymouth gelopen, aangezien we kaartjes hadden voor een walvisvaart om 12:00u.

We waren mooi op tijd, dus konden eerst even lekker rondlopen en de omgeving verkennen. we hebben o.a. even bij de Mayflower II gekeken, een replica van de originele Mayflower.We besloten het bezoekje aan het schip zelf voor na de walvisvaart te bewaren, aangezien we niet precies wisten hoe lang we binnen zouden zijn. Dus besloten we alleen nog maar even wat te eten en te drinken te halen voor de op de boot, en zijn we vervolgens naar de plek gegaan vanaf waar we zouden boarden.

Om even na 12:00u was het zover en kwam de boot in beweging. Na ongeveer een uurtje varen zagen we waar we voor waren gekomen, namelijk twee walvissen, bultruggen om precies te zijn.

Het was al snel duidelijk dat het echt enorme beesten zijn, alhoewel dat op de foto's niet echt te zien is. Maar we hebben ze meerdere malen erg dicht bij de boot boven het water uit zien komen, en dan ziet zo'n klein stukje van de rug van het beest er toch wel kolossaal uit!!

Al met al hebben we zo'n twee uur rond de walvissen gekabbeld, waarbij we ook nog werden getrakteerd op een moeder en een jong, waarbij het jong lag te zogen bij de moeder. Dit werd ons door de gids verteld, we hadden het er zelf niet uitgehaald ;-)Al met al een bijzondere ervaring om deze gigantische beesten eens in het echt te zien, echt heel leuk om te doen.

Om 16:00u waren we weer terug in de haven, allebei lekker verbrand van de hoeveelheid zon die we hadden gehad ;-)We zijn richting de Mayflower II gelopen en hebben ons geplande bezoekje aan het schip nog even gemaakt.

Tot slot zijn we nog wat souvenirswinkeltjes ingedoken, om daarna de auto weer op te zoeken en naar Boston te rijden, waar we ons volgende hotel hadden geboekt.Om 19:30u waren we ingecheckt en hadden we alle spullen op de kamer. We zijn naar een Thais restaurant op de hoek van de straat gelopen om daar wat te eten en hebben de rest van de avond foto's uitgezocht ;-)

We gaan morgenmiddag in ieder geval bij vrienden op bezoek, wat we 's ochtends gaan doen moeten we nog even uitzoeken.


Donderdag 13 september 2012

Voor vandaag stond Cape Cod op het programma, maar we zijn eerst naar Providence gereden voor een bezoekje aan het State Capitol Building, we willen ze uiteindelijk van alle staten een keertje gezien hebben :-)

Het was even zoeken naar een parkeerplekje, maar uiteindelijk is dat bij een winkelcentrum gelukt en konden we gaan lopen.

We hebben een uurtje bij het State Capitol building rondgelopen en hebben daarna nog wat downtown rondgekeken.

Na een broodje in het winkelcentrum te hebben gegeten zijn we in de auto gestapt en richting Provence Town gereden, het uiterste puntje van Cape Cod.We waren rond 16:30u op plek van bestemming en hebben er vervolgens een uurtje rondgelopen. Daarna zijn we weer terug gereden, omdat het hotel nog zeker anderhalf uur rijden was.

Wel zijn we nog even gestopt bij een oude vuurtoren, en in Dennis Port hebben we bij een pizzeria snel wat gegeten.

Om 20.30u waren we dan toch eindelijk bij het hotel, waar Marcel eerst met de helpdesk van de wifi heeft gebeld, aangezien deze het op onze kamer niet deed.

Na een paar minuten was het geregeld en kon Sandra aan de slag met de weblog.

Morgen willen we walvissen kijken, dus nu maar hopen dat ze zich willen laten zien :-)
Woensdag 12 september 2012

We zijn ons dagje begonnen met een bezoekje aan Springfield Museums. We kregen de tip van een vriendin van Sandra dat daar een leuke Dr. Seuss beeldentuin was.

Toen we er aankwamen was het museum nog niet open, dus zijn we in de beeldentuin begonnen. Er waren mooie bronzen beelden van de meest bekende karakters uit de Dr. Seuss boeken, zoals o.a. The Lorax en Horton.

Toen we de beelden hadden bekeken was het museum inmiddels ook open, dus daar zijn we ook nog even doorheen gelopen. Tenminste, door de delen die ons interessant leken. De kunst hebben we maar overgeslagen :-)

Nadat we ook daar waren uitgekeken zijn we in de auto gestapt en richting het Basketball Hall Of Fame gereden.

We hadden gisteren het gebouw in de vorm van een bal al gezien, en wilden er nu wel even een kijkje nemen.

Het was er lekker rustig, dus we konden op ons gemak alles bekijken. Sandra heeft ook nog even voor sportverslaggeefster gespeeld, maar blijkt niet zo soepel van een autoqueue te kunnen voorlezen :-)We hebben bij het Hall Of Fame nog even een broodje gegeten en zijn daarna op weg gegaan naar West Greenwich, waar we ons volgende hotel hadden geboekt.

We kozen weer voor de langzame route, zodat we nog wat te kijken hadden onderweg.Rond 16:30u kwamen we aan bij het hotel en nadat we hadden ingecheckt en onze spullen naar de kamer hadden gebracht hebben we de sportkleding aangedaan en zijn we op zoek gegaan naar een plek waar we even konden hardlopen.

Het duurde even voor we wat hadden gevonden, maar kwamen uiteindelijk bij een fietspad uit dat prima voldeed.

Na het hardlopen zijn we nog wat gaan eten, om vervolgens de plannen voor de volgende dag weer uit te stippelen.
Dinsdag 11 september 2012

Vandaag zijn we na 3 dagen New York begonnen aan onze rondreis door de noord oostelijke staten. We zijn op ons gemak gaan rijden en besloten voornamelijk de langzamere wegen te nemen, zodat we onderweg genoeg te kijken hadden.

We wilden als eerste langs Hartford, om een kijkje te nemen bij het Capitol Building van de staat Conneticut. We hebben inmiddels al behoorlijk wat Capitol Buildings gezien, en hopen ze uiteindelijk van alle staten op de foto te krijgen ;-)We hebben er een tijdje rondgelopen en nadat we al onze plaatjes hadden geschoten zijn we weer in de auto gestapt naar ons einddoel van vandaag, Springfield.

We hadden ons hotel al snel gevonden, en zijn nadat we waren ingecheckt weer in de auto gestapt om naar Forest Park te rijden. Hier wilden we een rondje lopen, om het hele dag in de auto zitten nog een beetje te kunnen compenseren ;-)

Het bleek een leuk park te zijn, waar je lekker kunt lopen, en (als je eraan gedacht had brood mee te nemen) de watervogels kunt voeren.

We hebben in het park rondgelopen totdat de zon bijna onder was, want na zonsondergang mochten we ons niet meer in het park bevinden.

Vanaf het park zijn we naar een Applebees gereden waar we lekker hebben gegeten.

Na het eten zijn we weer terug gegaan naar het hotel om te bekijken wat we morgen allemaal willen doen en de voorbereidingen daarvoor te treffen.

En verder om gewoon lekker uit te rusten, de jetlag is nog niet verdwenen en we liggen dus 's avonds nog steeds op tijd in bed.
Maandag 10 september 2012

Nadat we gisteren een vrij actief dagje hadden gehad, besloten we het vandaag wat rustiger aan te doen. We zijn in de auto gestapt en hebben Long Island verkend.

We zijn naar de kust gereden en vervolgens langs het water naar het oosten gereden.

We zijn er bij een aantal strandjes uitgeweest om de benen te strekken en van het uitzicht te genieten. Het weer was heerlijk en de zee zorgde voor hele mooie plaatjes.

Bij Fire Island National Seashore hebben we nog wat langer rondgelopen, er was hier een wandelpad aangelegd wat door een mooi stukje duinen liep.

Al wandelend kwamen we hier nog een hert tegen, waar we uiteraard even wat foto's van hebben gemaakt voordat we weer doorgingen.De laatste plek die we bezocht hebben voordat we weer aan de terugreis begonnen was The Hamptons. Hier hebben we ons even vergaapt aan alle gigantische huizen die daar staan.

Toen we weer vlak bij het hotel waren misten we helaas nog even een afslag, waardoor we na flink in de file te hebben gestaan midden in Manhattan uitkwamen, iets wat we liever wilden vermijden. Gelukkig bracht de Tom Tom ons snel weer terug op de route en kwamen we even later toch goed en wel bij het hotel aan.

Het avondeten bestond uit de broodjes die we eerder op de dag al hadden gekocht, we hadden geen zin om op zoek te gaan naar een plek om iets te eten.

Voor morgen staat een reis met eindbestemming Springfield op het programma, en gaan we ons aantal bezochte staten met 2 uitbreiden :-)
Zondag 9 september 2012

Uiteraard begon de dag vandaag vroeg, vanwege de jetlag. Sandra was om 4:30u al wakker, Marcel hield het iets langer vol en kwam rond 6:30u in beweging.

Het plan van vandaag was om te beginnen met een rondje hardlopen in Central Park. Dus na het ontbijt hebben we ons in sportkleding gehesen en zijn we met de metro die kant op gegaan.

Het plan was om beide lekker in ons eigen tempo te gaan lopen, als we klaar waren zouden we elkaar bellen zodat we elkaar weer konden opzoeken.

Het eerste deel van het plan pakte goed uit, we hebben beiden lekker door het park gerend, Marcel iets sneller dan Sandra :-)

Echter, toen de tijd daar was om elkaar weer op te zoeken liet het richtingsgevoel van Marcel hem in de steek, waardoor het al met al nog vrij lang duurde voor we elkaar weer hadden gevonden. Het is tenslotte ook geen klein parkje :-)

Maar goed, het is uiteindelijk toch gelukt en konden we terug naar het hotel om ons te douchen en om te kleden.

Toen we ons weer enigszins hadden opgefrist zijn we opnieuw de stad ingedoken, allereerst om naar B&H Photo te gaan, om daar een reservebatterij voor de camera van Mars te halen.

Daarna zijn we naar het WTC gegaan om te kijken hoe ver ze zijn met het bouwen van het nieuwe WTC. De vorige keer dat we er waren stond er nog niets, het was leuk om te zien dat er nu alweer een gigantische toren staat.

Vanaf het WTC zijn we vervolgens naar Brooklyn Bridge gelopen. Deze was helaas onder constructie, waardoor we de brug zelf niet mooi op de foto konden krijgen. Ook werd het uitzicht vanaf de brug belemmerd door alle hekken die er stonden, dus dat was jammer.Vanaf Brooklyn Bridge zijn we weer in de metro gestapt, we hadden het met het lopen inmiddels wel een beetje gehad, aangezien we er inmiddels bijna zo'n 20 kilometer op hadden zitten. We zijn richting Manhattan gegaan, om daar bij het Hardrock Cafe een hapje te eten.

Na het eten zijn we direct naar het hotel gegaan, zodat we opnieuw een beetje op tijd naar bed kunnen, zo'n dagje lopen hakt er toch best wel in.Waarschijnlijk doen we morgen dus ook maar een dagje met de auto ;-)


Zaterdag 8 september 2012

Vandaag is onze vakantie dan eindelijk begonnen. Om 5:30u vanmorgen ging de wekker, zodat we een uurtje later in de auto zaten op weg naar Schiphol.

Na nog even snel een broodje te hebben gegeten zaten we rond 10:30u in het vliegtuig en gingen we redelijk rond de geplande tijd de lucht in.

We hadden wat turbulentie onderweg en kwamen daardoor iets later aan dan de bedoeling was, maar rond 14:00u lokale tijd waren we door de douane heen, hadden we onze koffers en stonden we bij de autohuur om onze auto op te halen.

Nog even drie kwartier rijden naar het hotel, en niet lang daarna zaten we best wel moe in onze hotelkamer, blij dat de heenreis achter de rug was.

Na wat relaxen op de hotelkamer zijn we met de metro richting Time Square gegaan, om daar even wat te eten. Omdat we eigenlijk best wel moe waren, en het ook nog eens flink begon te regenen zijn we maar weer terug gegaan naar het hotel, zodat we lekker vroeg kunnen gaan slapen.

En nu maar hopen dat het weer morgen meevalt (de voorspelling is niet al te best) zodat we er lekker op uit kunnen trekken.

Uiteraard kan je vanaf nu ook weer iedere dag de foto┬┤s van onze vakantie bewonderen in het fotoalbum
Woensdag 25 juli 2012

Sandra had vandaag een belafspraak met de neuroloog. Hij wilde even weten hoe het met de klachten was.

Aangezien de klachten eigenlijk zo goed als verdwenen waren, was hij tevreden en is het voldoende als Sandra gewoon met een half jaartje weer voor controle langs komt.
Zaterdag 21 juli 2012

Marcel wilde graag een Nintendo 3DS XL voor zijn verjaardag. Maar omdat die 28 juli pas uitkomt, had Sandra dus geen verjaardagscadeautje. Vandaar dat ze gisteren een taart in de vorm van een Nintendo DS voor hem heeft gemaakt.

De taart is erg leuk geworden, en wat nog veel belangrijker is, hij bleek ook ontzettend lekker :-)


Maandag 9 juli 2012

Vandaag moesten we naar de tandarts. Op zich niet bijzonder, behalve dan dat we moesten trakteren, omdat deze afspraak de vorige verving, die we waren vergeten. Vandaar dat Sandra cupcakes heeft gebakken, met daarop een kies van marsepein.

De tandarts vond de traktatie erg leuk en maakte er meteen een foto van. Nu maar hopen dat ze niet zo zoet waren dat hij straks zelf in de stoel moet gaan zitten :-)
Zondag 8 juli 2012

Al een dag of 3 lijken de klachten van Sandra nu echt minder te worden. Ze voelt duidelijk iedere dag dat het dove gevoel minder wordt en heeft goede hoop dat het echt weer helemaal zal verdwijnen.

En dan maar hopen dat het voor zeker minimaal 2 jaar weer wegblijft ;-)
Woensdag 4 juli 2012

Vandaag moest Sandra op controle bij de neuroloog. De afspraak stond al een hele tijd, dus het was best wel toevallig dat de afspraak net was nu Sandra klachten bleek te hebben.

De neuroloog legde uit dat er medicijnen zijn om de klachten tegen te gaan, maar die moeten dmv een infuus worden toegediend. Dus zou Sandra een week lang iedere dag een half uur aan het infuus moeten, oftewel een flinke impact in de dagelijkse gang van zaken. Omdat Sandra ondanks de klachten eigenlijk vrijwel normaal functioneert heeft ze besloten om het nog maar even aan te kijken, en de neuroloog belt over een paar weken nog even om na te vragen hoe het dan gaat.
Dinsdag 26 juni 2012

Vanmorgen werd Sandra wakker met een doof gevoel in haar linkerbeen. Net alsof ze te lang op de wc had gezeten.
In de eerste instantie dacht ze nog dat er de vorige avond na het sporten misschien een zenuwtje klem was komen te zitten oid, maar gedurende de dag, toen ook de rest van het linkerdeel van haar lichaam doof begon aan te voelen, begon het besef langzaamaan te komen dat ze waarschijnlijk een zgn schub te pakken had, oftewel een MS aanval.

Het lopen gaat vrij moeilijk, doordat Sandra het gevoel heeft dat haar linkervoet van lood is, maar verder voelt ze zich gelukkig niet ziek oid. Nu maar hopen dat ie niet te lang blijft hangen.
Vrijdag 15 juni 2012

Vandaag zijn we samen met de ouders van Sandra richting Londen vertrokken.

We hadden heerlijk weer, hebben alle toeristische plekjes van de stad bezocht en zijn nog naar de musical Wicked geweest.

De foto's van ons weekendje zijn te bezichtigen in het fotoalbum
Zondag 3 juni 2012

Het is eindelijk zover, we hebben onze vakantie voor dit jaar weer geboekt. Vlucht, hotel voor de eerste nachten in New York en auto zijn geregeld.

Het is de bedoeling dat we de noord-oost kant van de Verenigde Staten gaan bezoeken dit keer, 8 september vertrekken we.

Uiteraard kun je tegen die tijd alles over ons reisje weer op onze website vinden :-)
Zaterdag 26 mei 2012

Vanavond was het weer zo ver, we moesten afdansen.

Vanwege de peesplaatontsteking van Sandra hebben we niet zoveel oefening gehad als we zouden willen en ging het daarom af en toe ook niet zo soepeltjes.

Gelukkig is het de jury niet opgevallen en hadden we een mooi cijferlijstje :-)


Vrijdag 4 mei 2012

Op weg naar z'n werk, notabene 5 minuten voordat ie bij de parkeerplaats aankwam, heeft Marcel vandaag een aanrijding gehad.

Zelf heeft hij gelukkig alleen materiele schade, maar de motorrijder die op zijn auto geklapt is was er erger aan toe.

De man is naar het ziekenhuis gebracht en bleek gebroken ribben te hebben. Dat was dus wel even schrikken.

Het zou kunnen dat Marcel nu voor moet komen en een flinke boete gaat krijgen, maar het gaat afwachten worden, dit soort dingen kunnen we even gaan duren voordat je er iets over hoort.
Vrijdag 27 april 2012

Omdat Sandra morgen jarig is en graag eens wilde stoeien met fondant en marsepein heeft ze vandaag twee taarten in de vorm van een blok kaas met daarop een paar ratjes/muisjes.

Het was de eerste keer dat Sandra op die manier een taart heeft gemaakt, maar het eindresultaat is eigenlijk best goed gelukt. Nu maar hopen dat ze ook nog een beetje smaken :-)
Zondag 22 april 2012

We hebben vandaag onze nieuwe ratjes Rizzo en Splinter gehaald. Rizzo is een ratje van Rattery Rapalje, en Rizzo is een opvangertje dat zijn speelkameraadje mag zijn :-) De ratjes worden voorgesteld op de pagina van de ratjes
Dinsdag 13 maart 2012

Op aanraden van de podotherapeut is Sandra vandaag naar een fysiotherapeut geweest om een echo van haar voet te laten maken. Die was echter meteen zo enthousiast en heeft er een vervolgafspraak achteraan gepland om dmv fysiotherapie maar eens korte metten te maken met haar voetblessure. Eens kijken of dat resultaat gaat hebben.
Maandag 6 februari 2012

Op weg naar kantoor is Sandra vandaag van achteren aangereden. Ze zag een ongeluk gebeuren, trapte netjes op tijd op de rem, maar helaas de bumperklever achter haar niet.

Gelukkig is er alleen materiele schade, maar er zal nog wel een hoop administratief gedoe volgen :-(
Zaterdag 21 januari 2012

Toen Sandra vandaag de hal in liep bleek in het plafond in een keer een stuk schever te hangen dan normaal. Nader onderzoek wees uiteindelijk uit dat het dak een beetje lek bleek te zijn. Toen we de plafondplaten hadden weggehaald keken we door een klein gaatje regelrecht naar buiten.

Dus maar even wat dakreparatie spullen gehaald en Marcel is vervolgens het dak op gegaan. We kijken nu niet meer naar buiten, dus hopelijk is het lek nu goed gedicht. We kijken het maar een tijdje aan voordat we de plafondplaten weer terug zetten.
Woensdag 11 januari 2012

Vandaag heeft Sandra haar steunzolen gekregen. En nu maar hopen dat het gaat helpen, want vooralsnog lijken de klachten alleen maar erger te worden, zelfs met de zo goed als volledige rust die ze nu al een tijd houdt.
Donderdag 5 januari 2012

Jaaa!! We hebben onze tv weer terug. En hij lijkt het nu echt helemaal te doen. Nu maar hopen dat ie de komende tijd niet meer stuk gaat, we willen er nu eindelijk wel eens van genieten!